Για ένα ολόκληρο 24ωρο, λεωφορειακή γραμμή τέθηκε εκτός λειτουργίας καθώς όλα τα λεωφορεία τα οποία δρομολογούνται σε αυτήν ήταν χαλασμένα!

Συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του ΟΑΣΘ. Για ένα ολόκληρο 24ωρο, λεωφορειακή γραμμή τέθηκε εκτός λειτουργίας καθώς όλα τα λεωφορεία τα οποία δρομολογούνται σε αυτήν ήταν χαλασμένα!

Πρόκειται για τη γραμμή Νο 22 η οποία εξυπηρετεί την περιοχή της Άνω Πόλης και στην οποία σήμερα Τρίτη δεν έγινε απολύτως κανένα δρομολόγιο. Ο λόγος είναι ότι και τα τρία μικρολεωφορεία τα οποία χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη γραμμή είναι παροπλισμένα λόγω βλαβών, παρότι είναι μικρής σχετικά ηλικίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr νωρίς σήμερα το πρωί επιχειρήθηκε να γίνουν κάποια δρομολόγια με το ένα εκ των τριών λεωφορείων, όμως σε πολύ λίγη ώρα και αυτό έμεινε στο δρόμο με αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να μην εκτελεστεί κανένα από τα δρομολόγια.

Το γεγονός προκάλεσε την αγανάκτηση του επιβατικού κοινού το οποίο ανέμενε για ώρες στις στάσεις, χωρίς να έχει την παραμικρή ενημέρωση για τη ματαίωση των δρομολογίων.

Δεδομένου ότι τα λεωφορεία της συγκεκριμένης γραμμής είναι μικρά, λίγων θέσεων, προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν στα στενά της Άνω Πόλης, δεν υπήρχε η δυνατότητα αντικατάστασής τους από λεωφορεία άλλης γραμμής. Ωστόσο, προκαλούν εντύπωση και ερωτήματα οι ταυτόχρονες βλάβες και στα τρία λεωφορεία, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Σύμφωνα με εργαζόμενους στον τομέα της συντήρησης των λεωφορείων, «συνήθως σε αυτή τη γραμμή δρομολογούμε καθημερινά τα δύο από τα τρία λεωφορεία ώστε να γίνεται η προβλεπόμενη συντήρηση, μάλιστα, πολλές ημέρες κυκλοφορούν συγχρόνως και τα τρία».

Πάντως, δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στην ιστορία του ΟΑΣΘ να τεθεί πλήρως εκτός λειτουργίας μια ολόκληρη γραμμή, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία. Σύμφωνα με κύκλους των εργαζομένων «το περιστατικό αυτό δείχνει αν μη τι άλλο, την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός, με τις βλάβες να είναι ανεξέλεγκτες και τη διοίκηση να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη έστω, λειτουργία μιας λεωφορειακής γραμμής».

Μάλιστα, είναι άγνωστο εάν και αύριο Τετάρτη θα γίνουν δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή.



Πηγή:voria.gr
Νεότερη Παλαιότερη