Έτοιμος για λειτουργία είναι ο σταθμός «Ανάληψη» του μετρό Θεσσαλονίκης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο.

Η εγκατάσταση των σιδηροτροχιών, δηλαδή το στρώσιμο της επιδομής, από το σταθμό Ανάληψη στο σταθμό Συντριβανίου στη Σήραγγα 1, με κατεύθυνση προς ανατολικά, είχε ξεκινήσει την Δευτέρα 9 Ιουλίου. Νωρίτερα, η επιδομή έχει στρωθεί και σκυροδετηθεί στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Οι εργασίες συνεχίστηκαν και στη Σήραγγα 2 (με κατεύθυνση προς Δυτικά).

Όπως σημειώνει σε σημερινή ανάρτησή του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ Γιάννης Μυλόπουλος, οι σιδηροτροχιές στις δίδυμες σήραγγες βρίσκονται στη θέση τους και ο σταθμός «Ανάληψη» είναι έτοιμος  να τεθεί σε λειτουργία.

Ο κ. Μυλόπουλος έχει δηλώσει πως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την άνοιξη του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της επιδομής και μέσα στον επόμενο χρόνο «οι Θεσσαλονικείς θα βλέπουν τα τρένα να περνούν» .

Τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Ο χρόνος εμπορικής λειτουργίας του μετρό της Θεσσαλονίκης, είναι ο Νοέμβριος του 2020.

Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2021 εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και η γραμμή Καλαμαριάς και στα τέλη του 2022 το τμήμα της βασικής γραμμής Ν.Σ.Σταθμός-Συντριβάνι.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μυλόπουλου:
mi1.png
πηγή: thestival
Νεότερη Παλαιότερη