Σημαντικά έργα που υποβλήθηκαν και εντάχθηκαν σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, αναβαθμίζουν περιοχές του δήμου Νεάπολης-Συκεών όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών.

Μετά την ένταξη του μεγάλου έργου ανάπλασης και ανακατασκευής του πάρκου «Ρουμανικών» στη Δ.Ε. Νεάπολης, προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ, στο δρόμο της υλοποίησης περνά και το έργο δημιουργίας υπαίθριου χώρου πρασίνου στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς στη Ρήγα Φεραίου της Δ.Ε. Συκεών, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος,” η έγκριση της χρηματοδότησής του ήρθε ως φυσικό αποτέλεσμα της υψηλής βαθμολόγησης του φακέλου από την αρμόδια επιτροπή της Π.Κ.Μ., καταλαμβάνοντας τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των συνολικά δέκα προτάσεων που υποβλήθηκαν από κεντρικούς δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης”.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικής ανάπλασης του υπαίθριου χώρου που οριοθετείται από τις οδούς Ρήγα Φεραίου, Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, Ναυπάκτου και Αναξαγόρα συνολικού εμβαδού 1.465 τ.μ. με παράλληλη αναμόρφωση όλων των περιμετρικών οδών.

Σύμφωνα με τη τεχνική έκθεση, μεταξύ άλλων, έμφαση θα δοθεί στη φύτευση πολλών δένδρων αλλά και θάμνων ώστε να εξασφαλίζεται σκίαση στο χώρο κατά τους θερινούς μήνες, ενώ σε συνδυασμό με τη χρήση υλικών επιστρώσεων από ψυχρά υλικά, προβλέπεται η αναβάθμιση του μικροκλίματος της περιοχής. Παράλληλα, θα επιτευχθεί και η εξασφάλιση ενός απομονωμένου χώρου χαλάρωσης από τον φορτισμένο αστικό ιστό.

«Με μεθοδική δουλειά και λεπτομερή εργασία τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου πέτυχαν την ένταξη για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα ενός ακόμη έργου πνοής για τον δήμο μας, αυτού του Χώρου Πρασίνου στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς επί της οδού Ρ.Φεραίου, που θα δημιουργεί έναν ποιοτικό πνεύμονα πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Προβλέπεται επίσης ανάπλαση με φωτιστικά σώματα, καθώς και η τοποθέτηση υπόγειων κάδων οικιακών απορριμμάτων.
Νεότερη Παλαιότερη