Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις». Τα κοινό καλείται να ψηφίσει ανάμεσα σε 11 σχολεία και εκείνο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα ανακαινιστεί φέτος το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του σχολείου: Το Πειραματικό Σχολείο είναι ένα κτίριο-κόσμημα για το κέντρο της πόλης, σχεδόν 85 χρόνια τώρα, έργο του αρχιτέκτονα Δ. Πικιώνη και χαρακτηρισμένο διατηρητέο μνημείο. Η παλαιότητά του όμως κάνει ιδιαίτερα δύσκολη τη συντήρησή και ακόμα πιο δύσκολη την ανακαίνισή του. Τα δίκτυα του σχολείου, ηλεκτρικά και υδραυλικά είναι απαρχαιωμένα, το σύστημα θέρμανσης υπολειτουργεί, η εξωτερική τοιχοποιία έχει υποστεί σημαντικές φθορές, η μόνωση σε διάφορα σημεία του σχολείου χρειάζεται σημαντική ενίσχυση.

Η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει εδώ: http://bit.ly/peiramatiko_anakainisi  και θα διαρκέσει μέχρι τις 25/7. Διεκδικούμε την ψήφο του κοινού της πόλης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Θεσσαλονίκης, την 3Ε και την Μασούτης ΑΕ για την ευκαιρία που μας δίνουν! Το Σχολείο μας δεν θα έχει άμεσα άλλη παρόμοια ευκαιρία. Θέλουμε ένα σχολείο ασφαλές, φιλόξενο και ανοιχτό προς την πόλη μας. Στηρίξτε μας με την ψήφο σας να το κάνουμε πράξη.
Νεότερη Παλαιότερη