Γίνεται τόσο γρήγορα, που δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το φτιάξετε.

Παγωτό καριόκα χωρίς ζάχαρη. Τι δε γίνεται? Επειδή δεν υπάρχει στα ζαχαροπλαστεία θα περιοριστεί η δημιουργικότητα μου? Αφού σας έχω πει ότι οι καριόκες είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Αχ, τι να σας λέω γι’αυτό το παγωτό. Αν σας αρέσουν οι καριόκες, απλά θα το λατρέψετε. Υπέροχη γεύση, πλούσια, με αρώματα και σοκολάτα. Απλά λατρεμένο

Βάζουμε το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 2 ώρες

Χτυπάμε τα καρύδια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτομε το αλάτι, την κανέλα και το μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά

Χτυπάμε το γάλα καρύδας στο μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να γίνει σαν σαντυγί

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το αβοκάντο το προσθέτουμε στα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα

Αφού έχει γίνει σαν σαντιγί το γάλα καρύδας, προσθέτουμε το μείγμα των καρυδιών και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί

Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί

Αδειάζουμε σε μια φόρμα μεταλλική η σιλικόνης και παγώνουμε στην κατάψυξη

Υλικά
200 γρ καρύδια
1 ώριμο αβοκάντο (220 γρ χωρίς φλούδες και κουκούτσι)
375 γρ κουβερτούρα
500 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
200 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
10 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
2 γρ αλάτι
1/2 κ.γ γαρύφαλλο

Νεότερη Παλαιότερη