Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνει παχύρρευστη και να μοιάζει σε υφή με το γιαούρτι. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από αυτήν. 

Περιμένουμε 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει. 

Έπειτα, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 

Το απλώνουμε σε ένα ταψί ή σε ένα άλλο επίπεδο και φαρδύ δοχείο, έτσι ώστε να έχει λεπτό πάχος (έτσι θα κρυώσει πιο γρήγορα από ό,τι αν το αφήναμε στο μπολ.) 

Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Στο διάστημα αυτό θα σταθεροποιηθεί το μείγμα. 

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, κάνουμε μπάλες από το μείγμα με το εργαλείο που σερβίρουμε το παγωτό (σκουπ) και τις μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια ή ποτήρια ή χάρτινα κυπελλάκια.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι

Νεότερη Παλαιότερη