Το καλαμποκόψωμο είναι από τα πιο νόστιμα ψωμιά που έχετε δοκιμάσει.

Εδώ, πάμε τη συνταγή ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας λουκάνικα που το κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστό και γευστικό.

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια αλεύρι καλαμποκιού
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
2 φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
λίγη πάπρικα
κύμινο


Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνου στους 180οC. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο ένα παραλληλόγραμμο ταψί διαστάσεων 30x20εκ.

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά με σύρμα να αφρατέψουν τα άλευρα. Προσθέτετε τα αβγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί που ετοιμάσατε και απλώνετε ομοιόμορφα. Με ένα ψαλίδι κόβετε κάθετα τα λουκάνικα σε όλο το μήκος τους και τα τοποθετείτε κάθετα στο ταψί. Πασπαλίζετε με πάπρικα και κύμινο.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά περίπου, μέχρι να βάζετε ένα μαχαίρι ή ένα ξύλινο καλαμάκι στο κέντρο του καλαμποκόψωμου και να βγαίνει καθαρό.

Αφήνετε το καλαμποκόψωμο να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα με τη βοήθεια μιας επιφάνειας κοπής.

Πηγή: olivemagazine.gr
Νεότερη Παλαιότερη