Κλασικός κρασομεζές, μπιρομεζές, τσιπουρομεζές ή και ουζομεζές, αν το φέρει η περίσταση.

Υλικά συνταγής

500-600 γρ. χοιρινό κρέας σε μπουκιές
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες ή 1 ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά μεγαλούτσικη ό,τι χρώμα σας βρίσκεται, ψιλοκομμένη
1 με 1 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι κα ροδίζετε ελαφρά το κρέας. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και το φυλατε σε βαθύ πιάτο. Σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και την πιπεριά.

Ξαναρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέτος με ό,τι υγρά έχουν βγάλει, τα ανακατεύετε όλα μαζί και σβήνετε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί (και πριν στεγνώσει τελείως) ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Τηγανίζετε το κρέας προσθέτοντας λίγο νεράκι, αν χρειαστεί, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 15'-20' μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
 

Πηγή: newpost.gr
Νεότερη Παλαιότερη