Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Αγίου Μάμαντος Χαλκιδικής, διεκδικώντας εκ νέου το δικαίωμα για ασφαλή είσοδο και έξοδο οχημάτων και γεωργικών μηχανημάτων από και προς το χωριό, με την τοποθέτηση φαναριών.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το halkidikifocus.gr, περίπου 40 κάτοικοι με 20 τρακτέρ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού κόμβου του χωριού, η οποία διήρκεσε μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

«Η υπόθεση παραμένει στα έγγραφα και οι κάτοικοι αποφασίσαμε να βγούμε στους δρόμους, ώστε να επισπευστεί η διαδικασία και οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Μάμαντος, Χρήστος Γιακαγιάς. Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος που παρατηρείται στο σημείο στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καθιστά επικίνδυνη τη διέλευση ΙΧ και τρακτέρ. Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι οι κάτοικοι θα κρίνουν αν θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις προς τους αρμόδιους για το έργο.

Η κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων καθυστερήσεων-μποτιλιαρίσματος στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών-Σιθωνίας, καθώς και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ήταν κλειστά και όπως κάθε Σάββατο υπήρχε μεγάλη ροή οχημάτων για αυθημερόν μπάνιο στη θάλασσα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας των Νέων Μουδανιών ρύθμισαν την κίνηση των αυτοκινήτων που διεξαγόταν από παρακαμπτήριους δρόμους.
Νεότερη Παλαιότερη