Κρεμώδη φετουτσίνι με ψητές γαρίδες και μυρωδικά Συστατικά

230 gr φετουτσίνι

αλάτι, πιπέρι

230 gr γαρίδες καθαρισμένες

1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο

3/4 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού

2 κ. σούπας βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/4 κ. γλυκού μπούκοβο

2 κ. σούπας αλεύρι

1 φλ. γάλα

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1 1/2 φλ. cheddar τριμμένο

2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα φετουστσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.

Βάλε τις γαρίδες στο ταψί με το λάδι, την πάπρικα και αλατοπίπερο, ανακάτεψε και άπλωσέ τες σε μια στρώση.

Ψήσε στο φούρνο για περίπου τέσσερα λεπτά και ανακάτεψέ τες με το χυμό λεμονιού.

Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρισε για δύο λεπτά.
Πηγή Tromaktiko
Νεότερη Παλαιότερη