Σύμφωνα με την  Χριστίνα Σουλτανίδου, συντονίστρια της ΛΑΕ Α΄Θεσσαλονίκης, στην περιβόητη λίστα  των ακινήτων του δημοσίου που περνούν στο υπερταμείο των ξένων δανειστών βρίσκονται κτήρια που χρησιμοποιούνται ως σχολεία, όπου στεγάζονται σχολεία, σε πολλές περιοχές, ακόμη και στην Ξηροκρήνη, το Ποσειδώνιο, το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης, το πρώην στρατόπεδο Φαρμάκη κ.ά.

«Στη Θεσσαλονίκη, προχωρήσαμε σε ενδελεχή έρευνα και αποκαλύψαμε σημαντικότατα μνημεία πολιτισμού τα οποία μεταβιβάζονται, όπως η Ροτόντα και τα τείχη της πόλης, νοσοκομεία όπως το Γεννηματά, και άλλα κτίρια όπως το Καυτατζόγλειο Στάδιο, η ΥΦΑΝΕΤ, τα παλιά βυρσοδεψεία κτλ.

Σήμερα, ολοκληρώνοντας την έρευνά μας για τα ακίνητα της Θεσσαλονίκης, ανακαλύψαμε ότι δυστυχώς, περιλαμβάνεται στη λίστα της ντροπής και ο Λ. Πύργος με ΚΑΕΚ 190448301001 00» συμπληρώνει η κ. Σουλτανίδου με δηλώσεις τις στην Thessnews.

«Η  σύγχρονη ελληνική τραγωδία των μνημονιακών χρόνων, εκτός από τη φτωχοποίηση  πλατιών λαϊκών στρωμάτων, κορυφώνεται με το έγκλημα της μεταβίβασης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της δημόσιας περιουσίας, ακόμη και πολιτιστικών θησαυρών της χώρας, στους πιστωτές, ως υποθήκη, η οποία θα εκποιηθεί, έναντι του δημόσιου χρέους» τονίζει η κ. Σουλτανίδου.

«Παρά τη συνενοχή και την απέραντη σιωπή των πολιτικών δυνάμεων του μνημονιακού τόξου και όχι μόνον, η μόνη πολιτική δύναμη που ανέδειξε το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, και θα συνεχίσει να το αναδεικνύει μέχρι την ακύρωσή του, είναι η Λαϊκή Ενότητα.

Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει τον αγώνα της, για να ανατρέψει όλη τη μνημονιακή πολιτική και τις βάρβαρες συνέπειές της, και, σε ότι αφορά το δημόσιο πλούτο που μεταβιβάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να ευαισθητοποιηθούν οι φορείς, οι σύλλογοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία της πόλης και να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα που θα σταματήσει την εκχώρηση, την υποθήκευση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς» καταλήγει η συντονίστρια της Λαϊκής Ενότητας Α΄Θεσσαλονίκης.

rthess.gr
Νεότερη Παλαιότερη