«Θεσσαλονίκη… Πόλις πολυπολιτισμική» είναι ο τίτλος της δράσεις που θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί δωρεάν στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής κληρονομιάς 2018 και των τριών χρόνων από την υιοθέτηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους». Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2310 913 047.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση: Η πόλη μας στο παρελθόν κατοικήθηκε από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου. Ο κάθε πολιτισμός άφησε στην Θεσσαλονίκη το σημάδι του, κυρίως στην διαμόρφωση του πολιτιστικού και πολιτισμικού «ανάγλυφου» της πόλης. Στόχος του προγράμματος μας είναι να μάθουν τα παιδιά πως η πόλη μας, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, αποτελούσε εστία πολλών διαφορετικών εθνοτήτων, με διαφορετικά πολιτισμικά, θρησκευτικά και γλωσσικά χαρακτηριστικά, οι οποίες ζούσαν αρμονικά μεταξύ τους και συνετέλεσαν στην ανάδειξη της πόλης σε όλους τους τομείς. Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν το πολυπολιτισμικό παζλ της πόλης, κατασκευάζοντας ένα «κολλάζ» με χαρακτηριστικά σύμβολα, σημαίες, γράμματα και πρόσωπα.
Νεότερη Παλαιότερη