Φακόρυζο με σπανάκι και κόκκινες πιπεριές.

Υλικά συνταγής

1 φλιτζ. φακές

1 φλιτζ. ρύζι μπονέτ

2 φλιτζ. σπανάκι (αφού καθαριστεί)

1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη

1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι (ο χυμός του)

αλάτι

πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Σε κοχλάζον αλατισμένο νερό, βράζουμε τις φακές για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερές είναι). Τις σουρώνουμε.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν λίγο τα υλικά, προσθέτουμε 2½ φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Όταν έχει μείνει πολύ λίγο νερό, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί από τον ατμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του.

Όταν τραβήξει το ρύζι τα υγρά του προσθέτουμε τις φακές και το χυμό λεμονιού. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε αρωματικά της αρεσκείας μας (μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό). Σερβίρουμε.
Πηγή Tromaktiko
Νεότερη Παλαιότερη