Διαμαρτυρία για την απόφαση της διοίκησης της λέσχης του ΑΠΘ να ζητά απο τους φοιτητές του ιδρύματος να επιδυκνειουν κάρτα σίτισης προκειμένου να σιτίζονται δωρεάν στη λέσχη πραγματοποίησαν φοιτητές έξω απο την πρυτανεία.

Όπως σημειωνουν οι φοιτητές η κάρτα υπήρχε και τα προηγούμενα δυο χρόνια όπως μπορούσαν να τρώνε δείχνοντας απλά το φοιτητικό τους πάσο.

Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων δηλώνουν πως η επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων (βάση της νομοθεσίας ορίζονται τα 44.000 ευρώ) για την έκδοση κάρτας σίτισης θα οδηγήσει μεριδα φοιτητών εκτός της δωρεάν σιτησης.

Όπως ισχυρίζονται η εργολαβία που διαχειρίζεται τη λέσχη ενώ επιδοτείται απο τον κρατικό προϋπολογισμό θέλει να μειώσει τις μερίδες φαγητού για να έχει μεγαλύτερο κέρδος.

Τονίζουν ότι υπήρξαν περιπτώσεις που φοιτητές που δεν είχαν κάρτα δεν έγιναν δεκτοί στη λέσχη. Αυτό που ζητούν είναι να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές του ιδρύματος δείχνοντας το πάσο τους.

ΑΠΘ: Κανεις φοιτητής του ιδρύματος εκτός λέσχης

Απο την πλευρά του πανεπιστημίου διαβεβαιώνουν πως κανεις φοιτητής του ΑΠΘ δεν θα μείνει εκτός λέσχης, ασχέτως εισοδηματικών κριτηρίων και ότι η κάρτα σίτισης μπαίνει προκειμένου το πανεπιστήμιο να ελέγχει καλύτερα τον εργολάβο. Σημειωνουν ότι αυτό γίνεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε η αντιπρύτανης προγραμματισμού και ανάπτυξης του ΑΠΘ Δέσποινα Κλαβανιδου δεν υπήρχε και δεν υπάρχει και φέτος πρόβλημα στη σιτηση των φοιτητών του ιδρύματος. Όπως τονίζει πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα χρήματα που διαθέτει το κράτος, δεν μπορεί να πηγαίνουν στη σιτιση μη φοιτητών.

Απο την πλευρά του ο αντιπρύτανης οικονομικών του ΑΠΘ Νικόλαος Βαρσακελης τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν αυξηθεί οι κάρτες σιτησης και ο αριθμός των φοιτητών του Πανεπιστημίου που τρώνε δωρεάν.

rthess.gr
Νεότερη Παλαιότερη