Οι θρυλικοί »Λωξάνδρα», μετά από πολλά χρόνια απουσίας, επιστρέφουν στη γενέτειρά τους, την Θεσσαλονίκη, για μια βραδιά ακουστικής ευδαιμονίας!

Οι αγαπημένοι της world music σκηνής, η μουσική κολεκτίβα LoxandraEnsemble θα βρεθούν στον τόπο που πρωτοενώθηκαν το 1997 ως κουιντέτο για να φτάσουν σήμερα ως 8μελής ομάδα να συνεχίζουν ανιχνεύοντας το μουσικό πνεύμα περασμένων αιώνων,  μεταφέροντάς το επιδέξια στην παρούσα εποχή με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις.

Αυτή την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, οι «Λωξάνδρα», εμφανίζονται στο «Ξέφωτο» (Λυκούργου 5, Λαδάδικα), για μία βραδιά μουσικής περιήγησης, με χρονικές αναδρομές και μουσικούς ελιγμούς σε γνώριμα αλλά και καινούρια μονοπάτια.

Από τη μια, το πρώιμο ρεμπέτικο, η ελληνική και τούρκικη παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, η λόγια μουσική της Πόλης, η μουσική των Ρομά και των Σεφαραδιτών της Θεσσαλονίκης, οι ήχοι του αραβικού κόσμου, του Καυκάσου και των Βαλκανίων που  αντανακλώνται με μαεστρία στη μουσική τους…

Και από την άλλη, το  καινούργιο άλμπουμ «InTransition», το οποίο σηματοδοτεί μια δημιουργική αλλαγή στο συγκρότημα με νέα μέλη, νέο site (στα Αγγλικά, σύντομα και στα Ελληνικά), νέο logo και δικές του συνθέσεις που ηχογραφούνται για πρώτη φορά.

Μέλη «Λωξάντρα» (αλφαβητικά):

Αγγούσης Νίκος: κλαρίνο, φωνητικά, Αποστολίδης Φοίβος: κρουστά, Ελληνίδου Ρία: τραγούδι, Κουλεντιανός Θανάσης: κανονάκι, φωνητικά, Μεταξάς Λουκάς: ηλ. μπάσα, κοντραμπάσο, φωνητικά, Μπούμπας Πανορμίτης: βιολί, τραγούδι, φωνητικά, Παναγούλιας Δημήτρης:  κρουστά, Ταπάκης Κυριάκος: ούτι

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

Ώρα Έναρξης 21.30

Είσοδος 8€

Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911

Τιμή ποτού 7€, μπύρα ή κρασί 5€
Νεότερη Παλαιότερη