Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της νέας δισκογραφικής παραγωγής του με τίτλο Νεανικές Δημιουργίες 2017-2018, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στο θέατρό του “Θεοπίστη Οσλιανίτου”.

Μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν και θα ερμηνεύσουν πρωτότυπες βραβευμένες συνθέσεις τους, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο CD με τίτλο Νεανικές Δημιουργίες 2017-2018. Οι ηχογραφήσεις έγιναν το Νοέμβριο και το Μάρτιο του 2018 στο Εργαστήριο Τεχνολογιών Ήχου και εικόνας ΤΕΧΝΕΣ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
Την ηχοληψία, την επεξεργασία, το mastering του CD έκανε ο Φώτης Σακαλής, τη σχεδίαση του εντύπου οι γραφίστες Χρήστος Διττόπουλος και Μάνος Τσεσμελής. Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από τις ηχογραφήσεις στο Εργαστήριο και τον χώρο του σχολείου τις οποίες αποτύπωσε με τον φωτογραφικό της φακό η  Ευγενία Σκολίδη, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Μ.Σ.Θ.

Υπεύθυνες καθηγήτριες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι οι Ευαγγελία Μητσοπούλου και Παναγιώτα Τσόκα. Συμμετέχουν οι: (συνθέτες) Θεοδώρα Καλογήρου, Παναγιώτα Μυσερλή, Αθανάσιος Παπαδημητρίου, Δήμητρα Παπαδοπούλου και (ερμηνευτές) Κατερίνα Κάιφα, Ανδρέας Καρκαφίρης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ελισάβετ Τσικαντέρη.

Την παρουσίαση προλογίζουν οι: Φώτης Σακαλής, Ε.Τ.Ε.Π. στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Βασίλης Μπακόπουλος, συνθέτης, χημικόςμηχανικός, κιθαρίστας των «Φόρμιγξ». Την εκδήλωση παρουσιάζει η Δρ. Ευαγγελία Μητσοπούλου, καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Νεότερη Παλαιότερη