Στον απόηχο της αποβολής μαθητών στο Γέρακα, που τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» και αποβλήθηκαν, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ και υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα δήλωσε πως τέτοια συνθήματα δεν κινούνται στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών.

Η κα. Σεκερίνσκα, σύμφωνα με το Star, μίλησε για «δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια».

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός εκθείασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

«Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς, πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη ‘’Μακεδονία’’ η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία» είπε.

«Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία» ανέφερε η κα. Σεκερίνσκα.


Νεότερη Παλαιότερη