Με την επιβολή προστίμου, ύψους 1.000 ευρώ απειλούνται όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν σπεύσουν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να δηλώσουν στο taxisnet, τον επαγγελματικό τους λογαριασμό.

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας ορίζεται ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα πρέπει το αργότερο εντός ενός μήνα από την έναρξη των εργασιών τους ή τριών μηνών από την δημοσίευση της απόφασης, να δηλώσουν στο taxisnet τον λογαριασμό.

Ειδικότερα, στον επαγγελματικό λογαριασμό οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως είναι ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του επαγγελματικού λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά στην εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Επιπλέον, οι επαγγελματικοί λογαριασμοί δηλώνονται με χρήση του αριθμού λογαριασμού πληρωμών.

Εφόσον υπάρχει ΙΒΑΝ, δηλώνονται υποχρεωτικά με τη μορφή αυτή και επιβεβαιώνονται από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών του ν. 3862/2010.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το πρόστιμο των 1000 ευρώ επιβάλλεται στις περιπτώσεις όπου:

-Δεν έχει δηλωθεί επαγγελματικός λογαριασμός στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ,

-Δεν έχει υποβληθεί δήλωση διόρθωσης από τους υπόχρεους, σε περίπτωση απενεργοποίησης του επαγγελματικού λογαριασμού και

-Στην εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.


thesseconomy.gr
Νεότερη Παλαιότερη