Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε η κανονιστική απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπερψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία (32 ψήφους υπέρ) τραπεζοκαθίσματα θα τοποθετηθούν μόνο στα στενά της Αγίας Σοφίας, Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου. Τραπεζοκαθίσματα δεν θα αναπτυχθούν  στον κάθετο άξονα της Αγίας Σοφίας. «Τα ίδια πράγματα εισηγούμαστε τρία χρόνια. Αλλά δεν περνούσε από το δημοτικό συμβούλιο» ανέφερε στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς.

Οι αιχμές του αφορούσαν δημοτικούς συμβούλους που άλλαξαν άποψη και υπερψήφισαν αυτή τη φορά τον κανονισμό για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Αιχμές για αλλαγή αποφάσεων λόγω ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο άφησε ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου.

«Άμεσα πρέπει να εκδοθούν άδειες χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για αυτό και θα υπερψηφίσουμε την εισήγηση της διοίκησης» ανέφερε ο Μάκης Κυριζίδης ψηφίζοντας θετικά μαζί με την Στέλλα Αβραμίδου.

«Τον Ιούλιο του 2015 έγινε η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. Και ακόμα δεν έχει ψηφιστεί κανονιστική» σημείωσε από τη μεριά του ο Κ. Ζέρβας. Υποστήριξε πως η αρχική του πρόταση από τότε ήταν η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μόνο στα δύο στενά και όχι στον άξονα της Αγίας Σοφίας υπερψηφίζοντας την πρόταση της διοίκησης.

«Πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτή η ιστορία. Γι αυτό και θα το υπερψηφίσω» σημείωσε ο Ανδρέας Κουράκης καταθέτοντας ενστάσεις ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον.

Την εισήγηση της διοίκησης καταψήφισαν  ο Κωνσταντής Σεβρής από τους «Μένουμε Θεσσαλονίκη» και η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις «Γειτονιές σε Δράση»

Στ. Καλαφάτης, Δ. Κούβελας, Σ. Αδαμίδου-Γκιουλέκα και Σ. Δημητριάδης από την παράταξη των «Εντάξει» ψήφισαν λευκό.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

rthess.gr
Νεότερη Παλαιότερη