Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και στο τέλος τα φρουί γλασέ, το ξύσμα και το ρούμι (ή το κονιάκ).

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170◦C και ψήνουμε για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160◦C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά το κέικ, τρυπώντας το κέντρο του με ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, αλλιώς ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


ΥΛΙΚΑ
4 τεμ. αυγά
250 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
800 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
1 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα
30 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Νεότερη Παλαιότερη