Με τη συμμετοχή 136 παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, το 27ο Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Συγκροτημάτων.

Πρόκειται για ένα μεγάλο θεσμό παιδείας, πολιτισμού και παράδοσης που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), σε συνεργασία με το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, μέλη πολιτιστικών τμημάτων Ιερών Ναών, συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία θα χορέψουν για να βοηθήσουν το Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, το Σύλλογο Φίλων Εθελοντών (ΣΦΕ) και αναδόχων Οικογενειών του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Τρία Σαββατοκύριακα (30 Μαρτίου-31 Μαρτίου, 6 Απριλίου-7 Απριλίου και 13 Απριλίου-14 Απριλίου) οι χιλιάδες μικροί χορευτές θα βρεθούν στη Δ.Ε. Συκεών, και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων (Δενδροφυτεία) στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης καθώς τα έσοδα από τα εισιτήρια (3 ευρώ το άτομο) θα διατεθούν στα παιδιά ειδικών σχολείων σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
Νεότερη Παλαιότερη