Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκη αποφάσισε το θεραπευτικό μέτρο της νοσηλείας σε ειδικό τμήμα Δημόσιου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου για τον 50χρονο που, πριν από δύο χρόνια, στραγγάλισε την 71 ετών μητέρα του, επειδή δεν έπαιρνε τα χάπια του.

Παρότι το δικαστήριο δέχθηκε ότι υπήρξε ανθρωποκτονία, απάλλαξε τον δράστη από την ποινή λόγω «ψυχικής διαταραχής» και διέταξε τη νοσηλεία του για χρονική διάρκεια πέντε ετών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά την πενταετία η κατάσταση της υγείας του θα επανεξεταστεί όπως και οι προϋποθέσεις επιβολής του συγκεκριμένου μέτρου.

Η δικαστική κρίση περί της ανικανότητας για καταλογισμό στηρίχθηκε σε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που προσκομίστηκαν και βεβαιώνουν τη χρόνια σοβαρή ψυχική διαταραχή από την οποία πάσχει ο 50χρονος.

Ο δράστης σκότωσε τη μητέρα του μόλις τρεις μέρες από την έξοδό του από ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ακούσια, όπως ανέφερε η εισαγγελέας που απόρησε «πώς πήρε εξιτήριο» με βάση το ιατρικό του ιστορικό και τις ιατρικές γνωματεύσεις που τον εμφάνιζαν ως επιθετικό και διαταραγμένο πνευματικό άτομο.

Η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στις 31 Ιουλίου 2018 στο σπίτι όπου ζούσε η μητέρα του στην Πυλαία Θεσσαλονίκης έπειτα από καβγά που είχε με την ηλικιωμένη γυναίκα που τον φρόντιζε και η οποία του είχε ζητήσει να πάρει τα φάρμακά του λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Νεότερη Παλαιότερη