Υλικά
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
1/4 φλ ελαιόλαδο
2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
540 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα
4 φλ ρόκα
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
170γρ τόνος σε ελαιόλαδο, σουρωμένος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.
Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα.
Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/