Από τα αγαπημένα υλικά της ελληνικής κουζίνας, ο τραχανάς συνδυάζεται με ντομάτα και φέτα.
Υλικά
Για τα κρουτόν
1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο
1 νεροπότηρο τραχανά γλυκό
1 νεροπότηρο φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
150γρ. φέτα, σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, σε κύβους
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και προσθέτετε τον τραχανά. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει βράση. Κατόπιν, προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ. Ανακατεύετε, αλατίζετε και αφήνετε τον τραχανά να βράσει και να χυλώσει, χωρίς καπάκι. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα κρουτόν.
Για τα κρουτόν: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού. Τα σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ακουμπάτε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
Μόλις ο τραχανάς χυλώσει, ανακατεύετε μέσα τη φέτα. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα μοιράζοντας από πάνω τα κρουτόν και μπόλικο πιπέρι.
Πηγή: olivemagazine.gr