Κλασική συνταγή συνδεδεμένη κυρίως με το καλοκαίρι
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα σε 2-3 κομματάκια
2 πατάτες σε κομμάτια
1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τα φασολάκια και τις πατάτες.
Ανακατεύετε 1-2 φορές και βάζετε τις ντομάτες, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φασολάκια.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό για 20 λεπτά.
Ακολούθως, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το νερό αλλά και να μαλακώσουν τα φασολάκια και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Πηγή: newsbeast.gr