Σε lockdown επιστρέφει η Γαλλία λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα. Τις ανακοινώσεις έκανε το βράδυ της Τετάρτης το Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Δραματικοί είναι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων που καταγράφει τα τελευταία 24ωρα η χώρα. Μόνο το τελευταίο 24ωρο μέτρησε 244 νέους θανάτους, φτάνοντας συνολικά τους 35.785 θανάτους και κατέγραψε 36.437 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 1.235.132.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γάλλου προέδρου, οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους μόνο για ιατρικούς λόγους, για εργασία, για να πάνε στο σχολείο, να κάνουν απαραίτητες αγορές ή για άσκηση μια ώρας ημερησίως. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να έχει μαζί του το σχετικό έγγραφο.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά ενώ τα πανεπιστήμια θα κλείσουν. Η εστίαση κλείνει όπως και η λιανική εκτός από τα καταστήματα που πωλούν αναγκαία αγαθά.

Οι κρατικές υπηρεσίες για το κοινό θα παραμείνουν ανοικτές. Όλοι όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, θα πρέπει να το κάνουν.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 00:01 την Παρασκευή και θα διαρκέσουν έως την 1η Δεκεμβρίου.

Επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως κλείνουν τα σύνορα της χώρας, με εξαίρεση Γάλλους πολίτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό και οι οποίοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Επιστρέφει η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την καραντίνα. Επιπλέον, η τηλεργασία επεκτείνεται και θα εφαρμοστεί όπου είναι εφικτό.

«Είμαστε όλοι στην Ευρώπη έκπληκτοι από την επέλαση του ιού», σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος. «Το δεύτερο κύμα θα είναι πιο ισχυρό και πιο θανατηφόρο από το πρώτο», σημείωσε.


rthess.gr

Νεότερη Παλαιότερη