Μια ωραία βάση για τα μελομακάρονα, που θα φαίνονται σαν νησάκια που κολυμπάνε πάνω στην άσπρη σάλτσα.


Υλικά

8 κρόκους αβγών

70γρ. ζάχαρη

250γρ. κρασί Μοσχάτο Σάμου

2 σταγόνες λεμόνι

1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

20 μελομακάρονα έτοιμα

150γρ. κουβερτούρα λευκή

150γρ. κουβερτούρα μαύρη


Διαδικασία

Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζετε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε μια κατσαρολίτσα με νερό να βράσει και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και ακουμπάτε από πάνω το μπολ με τους κρόκους, χωρίς να ακουμπάει στο νερό (μπεν μαρί).

Προσθέτετε στο μπολ το γλυκό κρασί μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το κορνφλάουρ και χτυπάτε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα αλλά οι κρόκοι να μη σφίξουν. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

Λιώνετε σε μπεν μαρί χωριστά τη λευκή και τη μαύρη κουβερτούρα. Σερβίρετε λίγη ζαμπαγιόν στον πάτο των πιάτων σας, τοποθετείτε στο κέντρο από δύο μελομακάρονα και τα περιχύνετε με τη λευκή λιωμένη σοκολάτα. Γύρω γύρω και πάνω στη ζαμπαγιόν ρίχνετε μικρές σταγόνες από μαύρη σοκολάτα.


Πηγή: olivemagazine.gr

Νεότερη Παλαιότερη