Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το λιανεμπόριο καθώς αύριο τα καταστήματα σηκώνουν και πάλι ρολά αλλά με νέο τρόπο αγορών καθώς θα γίνονται μόνο με click away.

Η παραγγελία θα γίνεται είτε μέσω e-shop, είτε τηλεφωνικά, και η πληρωμή θα γίνεται είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε με κάρτα έξω από το κατάστημα. Έξω από τα καταστήματα θα επιτρέπονται μόνο έως 9 άτομα και με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Κανείς δεν θα μπαίνει μέσα στο κατάστημα. Αν βρεθεί πελάτης στο εντός θα επιβάλλεται πρόστιμο από 2.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με τα τ.μ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες.

Η υπηρεσία click away θα επιτρέπεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στον δρόμο, όχι σε εμπορικά κέντρα.

Αύριο θα είναι προαιρετικά ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ.

Σειρά τη Δευτέρα θα πάρουν τα κομμωτήρια - κουρεία και τα βιβλιοπωλεία, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Η προσέλευση στα κομμωτήρια θα γίνεται μόνο με ραντεβού. Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας μανικιούρ, πεντικιούρ. Από τις υπηρεσίες θα λειτουργήσουν επίσης τα ΚΤΕΟ.

Αντιδράσεις από τον εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνει ότι το click away αφορά μόνο το 15% των επιχειρήσεων που διατηρούν e-shops. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς οδηγεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην απόλυτη καταστροφή, σημειώνει σε ανακοίνωσή του.



Πηγή:rthess.gr
Νεότερη Παλαιότερη