Αφράτα, μοσχομυριστά και σπιτικά αυτά τα ρολάκια κανέλας με σοκολάτα είναι πειρασμός. Να τρώει η μαμά και να μην δίνει του παιδιού!

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

80ml γάλα χλιαρό

3 κουτ. σούπας πετιμέζι

2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 αβγό + 1 κρόκο για το τελείωμα

2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

½ κουτ. γλυκού κανέλα

2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι

100γρ. ζάχαρη καστανή

1 κουτ. γλυκού κανέλα

100γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Διαδικασία

Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα, το πετιμέζι, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνετε 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και ανοίγετε σε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα διαστάσεων 10x15 εκ.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά και σε ένα δεύτερο το βούτυρο με το πετιμέζι. Αλείφετε με το μίγμα βουτύρου, πασπαλίζετε με το μίγμα της ζάχαρης και σκορπάτε τις σταγόνες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τυλίγετε τη ζύμη σε δύο ρολά και κόβετε σε οκτώ κομμάτια το καθένα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώνετε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για άλλη μισή ώρα. Χτυπάτε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και αλείφετε τα ρολάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.


Πηγή: olivemagazine.gr

Νεότερη Παλαιότερη