Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές υγιεινές συνταγές.
Κεφτεδάκια alla puttanesca με ριγκατόνι
Η σάλτσα puttanesca είναι μια από τις πιο γνωστές συνταγές της ιταλικής κουζίνας.
Εδώ σας δίνουμε συνταγή της σάλτσας puttanesca, για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας στο μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο με ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με ζουμερά κεφτεδάκια!
Γρήγορα και εύκολα στην παρασκευή, τα κεφτεδάκια σας μαγειρεμένα έτσι, θα ξετρελάνουν τα παιδιά και τους καλεσμένους σας!
Υλικά για 4 άτομα
250gr κιμάς μοσχαρίσιος
250gr κιμάς χοιρινός
1kg ριγκατόνι βρασμένο και περιχυμένο με λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30gr παρμεζάνα τριμμένη
10gr μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο (η 1 τριμμένη και οι άλλες 2 ψιλοκομμένες)
1 πρέζα μπούκοβο
5gr μαραθόσπορος, ελαφρά κοπανισμένος
800gr ντομάτα κονκασέ
250ml ζωμός μοσχάρι
20gr κάππαρη ξαρμυρισμένη
20 ελιές χωρίς κουκούτσι
30gr ζάχαρη
80ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
themaygeias