Συνελήφθησαν οι δύο ληστές με την καραμπίνα, οι οποίοι μόλις τις τελευταίες 15 ημέρες είχαν «ρημάξει» τέσσερα καταστήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ και του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων εξιχνίασαν τις ληστείες και κατάφεραν να φτάσουν άμεσα στα ίχνη των δύο δραστών.

Πρόκειται για έναν 46χρονο και έναν 40χρονο (σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο ημεδαποί με καταγωγή από Καζακστάν και Ρωσία αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Μάλιστα οι δύο τους είχαν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν.

Πως δρούσαν

Οι δράστες επέλεγαν καταστήματα κοντά στις οικίες τους προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά και ταχεία διαφυγή

Η προσέγγιση του γινόταν απογευματινές ή βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι την σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους της πόλης λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η απειλή με χρήση καραμπίνας

Η σύλληψη

Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο άνδρες το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου. Προηγήθηκε ληστεία σε κατάστημα στα Διαβατά ενώ νωρίτερα, είχαν κλέψει μοτοσικλέτα από την περιοχή του Κορδελιού την οποία είχαν χρησιμοποιήσει στη ληστεία.

Οι δύο άνδρες δεν σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών και μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν ο ένας στη Μενεμένη και ο άλλος στο Κορδελιό και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας στον σπίτι του 40χρονου όπου εντοπίστηκαν ρούχα, παπούτσια και κράνη που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της

ΠΗΓΗ:rthess.gr

Νεότερη Παλαιότερη