Ένα φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους ειδικά αν συνοδεύεται με τραγανές πατατούλες.

Υλικά:

• 1 κιλό κιμάς, μοσχαρίσιος και χοιρινός, ανάμεικτος

• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

• 2 αυγά 

• 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο σε νερό ή γάλα 

• 4 κουταλιές της σούπας, μαϊντανός ψιλοκομμένος 

• 200 γρ φέτα 

• αλάτι 

• πιπέρι 

• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο. 

Κόβετε το τυρί σε 12 κύβους. Πλάθετε 12 μπιφτέκια και τοποθετείτε από ένα κομμάτι τυριού μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. 

Τα ψήνετε στο φούρνο για 50’ μέχρι να ροδίσουν. (Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε ανάμεσα στα μπιφτέκια πατάτες χοντροκομμένες, αλλά στην περίπτωση αυτή θα περιχύσετε το φαγητό με περισσότερο λάδι και λίγο νερό προτού το βάλετε στο φούρνο.)

Πηγή: icookgreek.com

Νεότερη Παλαιότερη