Συστατικά

1 ½ κιλό (8) µηροί (µπούτια) κοτόπουλο

4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. κρασί

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιηµένη

1 κουταλιά µουστάρδα µε σπόρους

1 κουταλάκι κουρκουµά (Turmeric)

½ κουταλάκι πιπέρι

½ κουταλάκι αλάτι

2 µέτριες πατάτες κοµµένες σε 2-4 κοµµάτια

1 φινόκιο (µαραθόριζα)

20-25 ντοµατίνια

20 µαύρες ελιές Καλαµών

20 πράσινες ελιές Τhe King of olives

2 κρεµµύδια κόκκινα

6-7 αγκινάρες σε λάδι

1/3 φλ. νερό

Βήματα

Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το ελαιόλαδο, το κρασί, το σκόρδο, τη µουστάρδα, τον κουρκουµά, το πιπέρι και το αλάτι. Βάζετε µέσα τα κοµµάτια του κοτόπουλου. Ανακατεύετε να πάει παντού η µαρινάδα, σκεπάζετε το µπολ µε πλαστική µεµβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδυ.

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα µεγάλο ταψί βάζετε το κοτόπουλο µε την πέτσα προς τα κάτω (προτιµήστε χωριάτικο κοτόπουλο µε χοντρή πέτσα). Τοποθετείτε στο µπολ µε τη µαρινάδα τις πατάτες, το φινόκιο κοµµένο σε 4-5 οριζόντια κοµµάτια, τα ντοµατίνια, τις ελιές (µαύρες και πράσινες) και τα ξεφλουδισµένα κρεµµύδια κοµµένα σε 6 κοµµάτια το καθένα.

Ανακατεύετε να πάει παντού η µαρινάδα. Βάζετε τα λαχανικά οµοιόµορφα στο ταψί και προσθέτετε τις αγκινάρες. Ρίχνετε το νερό, καλύπτετε το ταψί µε το καπάκι του και ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο γυρίζετε το κοτόπουλο και το ραντίζετε µε λίγο από το ζωµό.

Ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο και ψήνετε χωρίς να το σκεπάσετε για ακόµα 30 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει.


xrysessyntages.com



Ακολουθήστε το Salonika Plus στο twitter.com

Νεότερη Παλαιότερη