Προ το πυλών είναι το «σκληρό» lockdown στην Αττική, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία χτύπησαν «κόκκινο».

Αυτό που σήμανε συναγερμό είναι κυρίως η κατάσταση στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, τα οποία φτάνουν στο όριο των αντοχών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κώδωνας κινδύνου έκρουσε από τις εξής παραμέτρους:

Καταγράφηκε αύξηση 11% των κρουσμάτων στα σχολεία, στις ηλικίες 0-9 ετών, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο που λειτουργούσαν τα σχολεία

Αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με κορονοϊό: Το τελευταίο τριήμερο καταγράφηκαν 622 εισαγωγές και μόλις 296 εξιτήρια

Οι διασωληνώσεις ασθενών με COVID-19 αυξήθηκαν σε σχέση με την προχθεσινή ημέρα

Τα νοσοκομεία της Αττικής έχουν περάσει το ποσοστό ασφαλείας που είναι το 60% της πληρότητας των ΜΕΘ και των κλινών COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι αν αρχίσει αυτή η τάση, δεν αντιστρέφεται χωρίς μέτρα.

Σύσκεψη στο Μαξίμου 

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου για την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης και όπως όλα δείχνουν να πάμε σε σκληρό lockdown στην Αττική.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Πηγή:filathlos.gr

Ακολουθήστε το Salonika Plus στο twitter.com

Νεότερη Παλαιότερη