Δωρεά ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ σε ΜΚΟ που παλεύουν για τη φυλετική και οικονομική δικαιοσύνη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο γνωστός σληνοθέτης, Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο σκηνοθέτης και ανθρωπιστής, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με το Ίδρυμα που απονέμει το βραβείο Genesis, το «Εβραϊκό βραβείο Νόμπελ», το οποίο ο ίδιος παρέλαβε τον Φεβρουάριο.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ τόνισε θα διαθέσει το χρηματικό ποσό που έλαβε μαζί με το βραβείο, ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σε δέκα μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που επικεντρώνουν τη δράση τους στη φυλετική και οικονομική δικαιοσύνη στις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης «Η Αμερική είναι αντιμέτωπη με κρίση και η ευθύνη μας είναι να δράσουμε τώρα – έτσι ώστε η Αμερική να μπορεί να γίνει “η Αμερική ξανά, η χώρα που δεν ήταν ποτέ μέχρι τώρα, και πρέπει να είναι”»

Ενώ συνέχισε «Ο Ιουδαϊσμός και η Εβραϊκή ιστορία ξεκινούν με δύο αφηγήσεις: Γένεσις και Έξοδος, ιστορίες για τη δημιουργία και απελευθέρωση από την καταπίεση, για την ανακάλυψη της φωνής της ηθικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Από αυτές τις καταγραφές προέρχονται οι ηθικές αρχές που μας επιβάλλουν να εργαστούμε για περισσότερο δίκαιο και ισότιμο κόσμο.

Είναι τιμή μου να είμαι μεταξύ των βραβευθέντων με το Βραβείο Genesis, και θα δωρίσω το χρηματικό έπαθλο και μαζί με την Κέιτ θα διαθέσουμε κεφάλαια από το Ίδρυμά μας για να εμπνεύσουμε οργανώσεις κοινωνικής δικαιοσύνης -εβραϊκές και κοσμικές- που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια πιο δίκαιη Αμερική. Θαυμάζουμε αυτούς τους οργανισμούς για την ειλικρίνεια και το όραμά τους και παροτρύνουμε όλους όσοι μοιράζονται το ίδιο όραμα να συνεισφέρουν, ώστε το έργο αυτών των μη κερδοσκοπικών οργανισμών να μπορεί να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί.»
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη