Υλικά

- 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

- 130 γρ. ζάχαρη

- 4 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

- 130 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

- 50 γρ. κακάο

Για τη γέμιση

- 200 γρ. κουβερτούρα 55% σε κομμάτια

- 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα ασπράδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε και το αλεύρι με το κακάο και ενσωματώνουμε για να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Με κορνέ σχηματίζουμε πολύ λεπτά στρογγυλά μπισκότα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε λαμαρίνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την κρέμα της γέμισης.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσει. Τη βγάζουμε και ελέγχουμε τη θερμοκρασία της με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής ή ελέγχουμε στα χείλη μας να είναι χλιαρή. Τότε ενσωματώνουμε την χτυπημένη κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε λίγη κρέμα στα μισά μπισκότα και κλείνουμε με τα υπόλοιπα μισά σαν σάντουιτς.


Καλή επιτυχία!


Πηγή:lovecook.gr



Ακολουθήστε το Salonika Plus στο twitter.com

Νεότερη Παλαιότερη