Η vegan συνταγή που έφτασε στο Μεξικό από τους Ισπανούς χρησιμοποιεί κοινά υλικά με την κρητική κουζίνα και παρουσιάζεται σε μία comfort χαρούμενη διάθεση!
Υλικά
500 γρ. μικρόσπερμα ρεβίθια αποφλοιωμένα
300 γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λωρἰδες
2 ντομάτες μεγάλες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες σε κυβἀκια
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
αλἀτι, πιπέρι
φρέσκα φύλλα λουΐζας για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 8 με 12 ώρες. Στην συνέχεια τα βράζουμε (προσέχουμε να μην παραβράσουν ) με λίγο αλάτι σε άφθονο νερό για 30-40 λεπτά και προαιρετικά, προσθέτουμε 3 αποξηραμένα φύλλα αβοκαντιἀς. Τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και στο τέλος, το λάχανο. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ξύσμα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερὠνουμε και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα λουΐζας.
Φωτογραφία: light.and.pixel
Tips
Αντικαθιστούμε τα φρέσκα φύλλα λουΐζας με μυρώνια ή άγριο μάραθο.
Για περισσότερη φρεσκάδα προσέχουμε να διατηρήσει το λάχανο την τραγανή υφή του.
Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από άγριο περγαμόντο.
Πηγή: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το Salonika Plus στο twitter.com