Συστατικά

Για τη ζύμη

170 γρ. νερό, χλιαρό

1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή

280 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για πασπάλισμα

1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

6 φέτες μπέικον

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

6 αβγά, μεγάλα

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανό

2 κ.σ. σχοινόπρασο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κρεμμύδι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Προετοιμάζουμε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στον κάδο στου μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.

Αυξάνουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη. Αυξάνουμε την ταχύτητα στο δυνατό και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, για περίπου 2 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και σχηματίζουμε από μια σφιχτή μπάλα.

Τοποθετούμε τις ζύμες σε ένα αλευρωμένο ταψί, το καλύπτουμε με μια πλαστική σακούλα, δένουμε χαλαρά τη σακούλα, και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο 1-2 ώρες πριν το ψήσιμο, και τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος.

Για την πίτσα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο C στον αέρα.

Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.

Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, και το κόβουμε σε κομμάτια.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε σχήμα κύκλου διαμέτρου 30 εκ.

Αλευρώνουμε την πίτσα και τη μεταφέρουμε στην ανάποδη πλευρά ενός ταψιού με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τη μισή παρμεζάνα, τη μισή μοτσαρέλα και το μισό μπέικον.

Σπάμε 3 αβγά πάνω από την πίτσα και αλατοπιπερώνουμε.

Μεταφέρουμε το ταψί στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρει η κρούστα χρώμα, να λιώσουν τα τυριά και να ψηθούν τα αβγά.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.

Αφαιρούμε την πίτσα από τον φούρνο και την πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα κρεμμύδια.

Αφήνουμε την πίτσα να κρυώσει για 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικάσία και για τη δεύτερη ζύμη πίτσας.

akispetretzikis.com



Ακολουθήστε το Salonika Plus στο twitter.com

Νεότερη Παλαιότερη