Υλικά

- 200 ml χυμό λεμονιού

- 400 ml νερό

- 2 βανίλιες

- 180 γρ. ζάχαρη

- 160 ml ελαιόλαδο

- 240 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με το χυμό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 3 λεπτά αφότου αρχίσει ο βρασμός, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Σταδιακά και ανακατεύοντας με προσοχή προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να μη μας σκουρύνει ο χαλβάς.

Προσθέτουμε προσεκτικά γιατί θα κοχλάσει το σιρόπι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να απορροφηθεί. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα και αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον πριν ξεφορμάρουμε.


Καλή απόλαυση!


Πηγή:lovecook.gr



Ακολουθήστε το Salonika Plus στο twitter.com

Νεότερη Παλαιότερη