Για τη ζύμη

- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος απευθείας από το ψυγείο

- 100 γρ. ζάχαρη άχνη

- 1 αυγό μεσαίο

- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 20 γρ. κακάο

Για τη γέμιση

- 400 γρ. κουβερτούρα 55%-65%  πολύ καλά ψιλοκομμένη

- 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

- 1 κ.σ. μέλι

- 200 γρ. μαρμελάδα βύσσινο  (με κομμάτια φρούτου κατά προτίμιση)

- Κακάο για πασπάλισμα

- Βύσσινα στραγγισμένα από γλυκό του κουταλιού ή κομπόστα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης με τον γάντζο στο μίξερ μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα ή ζυμώνουμε με τα χέρια. Δεν επιμένουμε πολύ για να μην ζεσταθεί το βούτυρο. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπάλα σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο και τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες για να ανοίξουμε εύκολα με τον πλάστη φύλλο σχετικά λεπτό περίπου ½ εκ. πάχους. Στρώνουμε το φύλλο σε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα αντικολλητική, ταρτιέρα ή σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο 24 εκ.

Θέλουμε να καλύπτονται και τα τοιχώματα του σκεύους. Ό,τι περισσεύει το κόβουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο σε μεμβράνη για μία εβδομάδα. Μπορούμε να κάνουμε μία ατομική τάρτα. Αν κάπου το φύλλο κοπεί στο στρώσιμο το τακτοποιούμε με τα χέρια μας αρκεί να είναι όσο γίνεται παντού με το ίδιο πάχος.

Τρυπάμε τον πάτο με πιρούνι παντού. Καλύπτουμε την τάρτα με χαρτί ψησίματος και από πάνω ρίχνουμε μπόλικα όσπρια (οτιδήποτε έχουμε) για να έχει βάρος και να μη φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί με τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Αν παρ’ όλα αυτά φουσκώνει η τάρτα σε κάποιο σημείο ανοίγουμε στο ενδιάμεσο το φούρνο και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Αμέσως θα κάτσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την κρέμα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα που την έχουμε τοποθετήσει σε βαθύ μεταλλικό σκεύος. Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν Προσθέτουμε και το μέλι ανακατεύοντας. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στρώνουμε στον πάτο της τάρτας τη μαρμελάδα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτα.

Αφήνουμε για 5-6 ώρες να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου ιδανικά, αλλιώς τοποθετούμε στο ψυγείο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και διατηρείται για 6-7 μέρες στο ψυγείο. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κακάο και γαρνίρουμε με βύσσινα.


Πηγή:lovecook.gr



Ακολουθήστε το Salonika Plus στο twitter.com

Νεότερη Παλαιότερη