Δοσολογία – συνταγή για μια μερίδα
Υλικά
50 γραμμάρια τραχανάς
Λίγο αλάτι
½ φλιτζάνι νερό βρασμένο
50 γραμμάρια τυρί φέτα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Παρασκευή
Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα ή μπρίκι. Προσθέτουμε τον τραχανά και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το λαδί και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Τρίβουμε την φέτα και την ρίχνουμε από πάνω.