Το ακριβές χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ή αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή και θα ακολουθήσει το πρωθυπουργικό μήνυμα προς τους πολίτες.

Οι επιστήμονες αναμένεται να καταλήξουν στα μέτρα που πρέπει να ισχύουν για το Πάσχα όσον αφορά στις μετακινήσεις αλλά και τις εκκλησίες.

Σύμφωνα με το protothema.gr στο κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζονταν για ανακοινώσεις στο ανώτατο επίπεδο, προκειμένου να γίνει σαφές προς τους πολίτες πως πλέον βαδίζουμε προς την κανονικότητα βάζοντας στο τραπέζι συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Έτσι, όπως γράφει το protothema.gr φαίνεται πως αμέσως μετά το Πάσχα, δηλαδή στις 5 Μαΐου τα καταστήματα λιανικής αναμένεται να υποδέχονται πελάτες ελεύθερα, χωρίς τον περιορισμό του SMS στο 13032 με μόνο περιορισμό τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό καταναλωτών βάσει τετραγωνικών.

Στην συνέχεια, την ίδια εβδομάδα, δηλαδή από τις 5 ή το αργότερο έως τις 10 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από μήνες η εστίαση. Καφετέριες, εστιατόρια κ.λ.π, θα σηκώσουν ρολά και θα υποδεχθούν τους πελάτες πάντα σε εξωτερικούς χώρους ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα σύσσωμου του πολιτικού κόσμου ο οποίος βλέπει την εστίαση ως αντίβαρο στα ολοένα και αυξανόμενα κορωνοπάρτι στις πλατείες.

Ακολουθούν τα σχολεία, με την 10η Μαΐου να θεωρείται η πιο πιθανή, άλλωστε αποτελεί και την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας και φτάνουμε στις 14 Μαΐου όποτε και ανοίγει ο τουρισμός. Με τον παραπάνω βηματισμό η κοινωνία και η οικονομία θα λειτουργούν σε ένα πλαίσιο όσο το δυνατόν περισσότερης κανονικότητας προκειμένου η τουριστική βιομηχανία αλλά και η εγχώρια αγορά να ξεκινήσουν να συμβάλλουν και πάλι στην Οικονομία.
Νεότερη Παλαιότερη