Το εμβληματικό και πανύψηλο άγαλμα «Χριστός ο Λυτρωτής» του Ρίο ντε Τζανέιρο δεν θα είναι πλέον το ψηλότερο άγαλμα στην Βραζιλία.

Ένα νέο άγαλμα του Ιησού Προστάτη κατασκευάζεται στη Βραζιλία, στην πόλη Ενκαντάντο της περιφέρειας του Πόρτο Αλέγκρε. Το ύψος του θα αγγίζει τα 43 μέτρα μαζί με τη βάση του. Το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο έχει ύψος 38 μέτρα

Το νέο άγαλμα βρίσκεται υπό κατασκευή από το 2019, αλλά το κεφάλι και τα τεντωμένα χέρια του προστέθηκαν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το France24.com. Είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του αγάλματος, κόστους 350.000 ευρώ, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Η χρηματοδότησή του στηρίζεται από δωρεές, τόσο από ιδιώτες όσο και από επιχειρήσεις.

Η απόσταση από το ένα χέρι στο άλλο είναι 36 μέτρα. Ένα εσωτερικό ασανσέρ θα μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα παρατηρητήριο που θα βρίσκεται στο ύψος του στήθους.
Μέρα εορτασμού για την Βραζιλία

«Είναι μια μέρα για εορτασμό, για αφοσίωση, για πίστη», δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος Γκίλσον Γκοζάτι στο γαλλικό πρακτορείο Τύπου AFP μετά την προσκόλληση των βραχιόνων και του κεφαλιού του νέου αγάλματος.

Το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1931, έκλεισε για τους τουρίστες τον περασμένο Μάρτιο λόγω κοινωνικών αποστάσεων και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.


vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη