Πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατά της κατασκευής του σταθμού με τη μέθοδο της απόσπασης, γεγονός που επιτρέπει τη συνέχιση των εργασιών που είχαν παγώσει.

Σύμφωνα με το Ypodomes.com, με 13 ψήφους υπέρ έναντι 12 κατά, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο για την εφαρμογή του νέου σχεδιασμού της Αττικό Μετρό.

Μετά από έξι μήνες αναμονής, η επιβλέπουσα το έργο αρχή και ο ανάδοχος πρέπει πλέον να ξεκινήσουν αγώνα δρόμου για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα όπως έχει ανακοινωθεί από πλευράς υπουργείου Υποδομών και κάνει λόγο για παράδοση του συνόλου του έργου, συμπεριλαμβανομένου και του σταθμού Βενιζέλου, το 2023.

Δήλωση Στράτου Σιμόπουλου

Δήλωση για την απόφαση του ΣτΕ έκανε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, πρώην γ.γ. υποδομών κ. Στράτος Σιμόπουλος. Η δήλωση:

“Το ΣΤΕ απέρριψε την προσφυγή για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και η μόνη βιώσιμη λύση για να έχουμε εκεί ένα σταθμό-μουσείο, μετά την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, θα αρχίσει άμεσα να υλοποιείται. Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση όλων όσων από την αρχή είχαμε ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης λύσης και φυσικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα”.
Νεότερη Παλαιότερη