Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και η Ελλάδα θα αρχίσει να υποδέχεται πολίτες από όλον τον κόσμο που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας σε αυτό το τόσο περίεργο καλοκαίρι.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι έτοιμα στην πλειοψηφία τους, με τις βασικές οδηγίες για την υποδοχή των ξένων τουριστών να έχουν φτάσει ήδη σε όλες τις ελεγχόμενες εισόδους της χώρας. Όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν ενημερωθεί και περιμένουν πλέον τους τουρίστες που θα έρθουν για να απολαύσουν τον ελληνικό ήλιο.

Η είσοδος στη χώρα μας θα είναι αυστηρή και απολύτως ελεγχόμενη. Βασικό εργαλείο θωράκισης της δημόσιας υγείας θα είναι το green pass σε συνδυασμό με τη φόρμα PLF που θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί μέχρι και μία μέρα πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού λοιπόν με πάροδο 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, με την ταυτόχρονη ενημέρωση των αρχών για το πού σκοπεύει να κινηθεί ο επισκέπτης θα αποτελέσουν την διπλή δικλείδα ασφαλείας απέναντι στην διασπορά του ιού.

Ταυτόχρονα θα είναι το απαραίτητο «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου, κάτι που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Το υπουργείο τουρισμού σε ειδική εκδήλωση στο Σούνιο, αναμένεται να δημοσιοποιήσει εκ νέου, τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα μαζί με το κεντρικό επικοινωνιακό μήνυμα της Ελλάδας μερικές ώρες πριν από το επίσημο άνοιγμα της περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λέξη που αναμένεται να συμπυκνώσει ολόκληρη την επικοινωνία-ουσία θα είναι η «ασφάλεια». Μία λέξη που θα ακουστεί αρκετές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σε λίγες ώρες.

Η ελληνική κυβέρνηση επενδύει ιδιαίτερα στην έννοια της υγειονομικής ασφάλειας και στις υποδειγματικές, όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη, υπηρεσίες που μπορεί να δώσει η χώρα μας στους τουρίστες κάθε ηλικίας.

«Στην Ελλάδα νοιαζόμαστε -αλλά και έχουμε αποδείξει ότι πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων» σημειώνουν στην κυβέρνηση και σε όσους κακόβουλους προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας, υπενθυμίζουν τα πολύ σημαντικά διεθνή βραβεία και επαίνους που έχει αποσπάσει η Ελλάδα.
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη