Το γεγονός πως η ελληνική Superleague δεν έχει και τον καλύτερο ρυθμό σαν πρωτάθλημα είναι γνωστό και δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό. Η έρευνα του Football Observatory ήρθε να ρίξει φως σ’ ένα πολύ βασικό στοιχείο που κάνει τον ρυθμό των παιχνιδιών του ελληνικού πρωταθλήματος να είναι τόσο αργός.

Από τα 31 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που εξέτασε, συγκέντρωσε μία κορυφαία δεκάδα με γνώμονα το πόσο συχνά υποπίπτουν οι ομάδες σε φάουλ. Η ελληνική Superleague όχι μόνο είχε τις δυο πρώτες ομάδες, αλλά συνολικά έξι ομάδες από την δεκάδα προέρχονταν από την πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Την κορυφή μοιράζονται ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Βόλος που κάνουν ένα φάουλ ανά 4′ και 51”. Μεσολαβεί στην τρίτη θέση η ιταλική Τσιταντέλα (ομάδα Serie B) και μετά στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ, που χρειάζεται μόνο 5′ και 9” για υποπέσει σ’ ένα φάουλ.

Στην έκτη θέση κατοικοεδρεύει ο Απόλλων Σμύρνης του Μάκη Χάβου με 5′ και 16”, ενώ στην ένατη θέση είναι η Λάρισα με ένα φάουλ κάθε 5′ και 18” σε ισοβαθμία με την 7η Αντμίρα (1η Αυστρίας) και την 8η Ρετζίνα (Serie B).

Την δεκάδα κλείνει ο Παναθηναϊκός που κάνει ένα φάουλ ανά 5′ και 19”.

Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη, στην κορυφαία δεκάδα ομάδων από συνολικά 31 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχουν έξι από τις συνολικά δεκατέσσερις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος , ήτοι σχεδόν το 50%.

Και μάλιστα οι δυο (ΠΑΟ-ΑΕΚ) από τις έξι ομάδες είναι μέσα στις πέντε καλύτερες της ελληνικής λίγκας.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι τα φάουλ αποτελούν ένα από τα βασικά προβλήματα που ρίχνουν τον ρυθμό στα ματς του πρωταθλήματός μας. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί αποτέλεσμα μόνο του τρόπου παιχνιδιού των ομάδων, αλλά και του τρόπου που οι διαιτητές μας σφυρίζουν στα παιχνίδια.
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη