Μετά την «ανακατωσούρα» που επικράτησε με την δημιουργία και την «αποσύνθεση» της ευρωπαϊκής SuperLeague, η UEFA ψάχνει τρόπους να κάνει πιο ελκυστικό το προϊόν της θέλοντας τόσο να αυξήσει τα έσοδά της όσο και να δείξει στις ομάδες ότι σκέφτεται διαρκώς τρόπους να κάνει το προϊόν καλύτερο.

Όντας μόλις λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του Champions League (29/05, 22:00) στο Πόρτο, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σκέψεις για αλλαγές στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Όπως αποκαλύπτουν οι «Times» της Νέας Υόρκης, η UEFA σκέφτεται την διεξαγωγή Final Four στην νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης επιφέροντας μεγάλες αλλαγές στο υπάρχον φορμάτ.


Πιο συγκεκριμένα, αντί ενός τελικού σε ουδέτερη έδρα, το νέο πλάνο προβλέπει δυο μονούς ημιτελικούς και έναν μεγάλο τελικό σε μία διοργανώτρια πόλη, με σκοπό το όλο γεγονός να «πλασαριστεί» ως «εβδομάδα Champions League» και να συμβάλλει στην αύξηση της εμπορικότητας του προϊόντος.

Η οριστική απόφαση πάνω στην συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται τον ερχόμενο Δεκέμβρη σε συνέλευση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής.

Οι πρώτες αντιδράσεις, ωστόσο, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, αφού, η Ευρωπαϊκή Ένωση Φιλάθλων διαμαρτύρεται θεωρώντας πως το εν λόγω φορμάτ θα αποδειχθεί πολύ ακριβό για τους υποστηρικτές των ομάδων.




vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη