Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας
1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πρόσθεσε ελαιόλαδο και μαγείρεψε το κοτόπουλο σε μέτρια υψηλή φωτιά για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσε και να μαγειρευτεί μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο.
Αφαίρεσε το κοτόπουλο και άφησε το σε ένα πιάτο.
Πρόσθεσε τη κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλου, τη σκόνη σκόρδου, το ιταλικό καρύκευμα και τη παρμεζάνα. Στη συνέχεια ανακάτεψε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα.
Πρόσθεσε το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες και άφησε να σιγοβράσει έως ότου το σπανάκι αρχίσει να χάνει την υγρασία του.
Τέλος προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και σέρβιρέ το-προαιρετικά-πάνω από τα ζυμαρικά.
govastileto.gr