Τηλεοπτικός καβγάς σημειώθηκε στον αέρα της τηλεόρασης του OPEN το πρωί της Τετάρτης καθώς οξύνθηκαν τα πνεύματα μεταξύ του καθηγητή πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Αφορμή στάθηκε ο εμβολιασμός των υγειονομικών, με τον Μιχάλη Γιαννάκο να κατηγορεί τον κ. Βασιλακόπουλο πως στοχοποιεί τους υγειονομικούς υπαλλήλους ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει διασπορά κορωνοϊού στα νοσοκομεία με ευθύνη των υγειονομικών.

Τόνισε, ακόμη, πως έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85% (στα νοσηλευτικά ιδρύματα), κάνουν κάθε εβδομάδα self test, είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι, και τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα.

Από την άλλη μεριά, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε πως επισήμαινε τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που, όπως δήλωσε, είναι «και θέμα μόρφωσης».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Γιαννάκος χρησιμοποίησε δηλώσεις του καθηγητή από το παρελθόν περί «αμόρφωτων υγειονομικών» αλλά παραδέχθηκε πως πλέον «είναι πιο προσεκτικός».

Στη συνέχεια, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε πως «δυστυχώς όσο λιγότερη είναι η μόρφωση τόσο μικρότερη είναι η αποδοχή του εμβολίου» και πρόσθεσε πως στον νοσηλευτικό κλάδο υπάρχουν άτομα χαμηλής μόρφωσης και κατά τα δεδομένα, όσο μεγαλύτερη η μόρφωση τόσο λιγότερες οι ενστάσεις στον εμβολιασμό.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι αυτές οι δηλώσεις τον «αδικούν»: «Έπρεπε να διαπαιδαγωγείτε την κοινωνία, όχι να λέτε αυτά που λέτε» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, όμως συνέχισε λέγοντας: «Σε όλες τις στατιστικές το ποσοστό αποδοχής του εμβολίου αυξάνει πολύ με το επίπεδο μόρφωσης». Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ είπε πως «ο λαϊκισμός έχει και όρια» και υπογράμμισε ότι το να είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός για να εργάζονται ορισμένες ομάδες πολιτών δεν του φαίνεται παράλογο αλλά πολύ λογικό.
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη