Συνταγή για νόστιμες, υγιεινές και θρεπτικές φακές σαλάτα με καρότα, ντομάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά
Υλικά συνταγής
φακές: 400 γρ.
καρότα: 3 κομμένα σε κυβάκια
κρεμμύδια φρέσκα: 3 ψιλοκομμένα
κρεμμύδι ξερό: 1 ολόκληρο καθαρισμένο
ντομάτα: 1 ώριμη σφιχτή
μαϊντανός ή άνηθος: 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού
ξίδι: 1/4 του φλιτζανιού
σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες
ελιές: 5-6 πράσινες ψιλοκομμένες
ρίγανη ή θρούμπι: φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
γαρίφαλα: 1-2
Εκτέλεση συνταγής
Καρφώνετε πάνω στο κρεμμύδι τα γαρίφαλα και βράζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις φακές μαζί με το κρεμμύδι και τα καρότα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Στραγγίζετε, πετάτε τα κρεμμύδια και αφήνετε τις φακές και τα καρότα να κρυώσουν για λίγο σε σουρωτήρι.
Ρίχνετε τις φακές σε μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές και το μαϊντανό. Ξεφλουδίζετε την ντομάτα, αφαιρείτε τους σπόρους και την ψιλοκόβετε. Την προσθέτετε στο μπολ με τις φακές.
Χτυπάτε στο σέικερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και περιχύνετε τις φακές. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com